Drahé kameny, šperky

Novoroční zamyšlení

Svět je zahlcen věcmi, žijeme v době přebytku. V naší zemi má téměř každý dostatek potravin, oblečení, elektroniky, věcí denní potřeby... Většina výrobků je však tvořena rychlým procesem se snahou především o kvantitu, nikoliv o kvalitu. Někteří lidé už jsou přesyceni všeho okolo a místo množství brzy nefunkčních produktů vyhledávají kvalitu. Kvalitu v podobě zdravých potravin, oblečení z drahých materiálů šité na míru, kvalitní obuv, která poslouží několik let, šperk či drahý kámen z dílny českého tvůrce, ručně zpracovaný.

šperky s drahými kameny

Lidé mají rádi osobní kontakt. Dnes je "v módě" osobní odběr biopotravin přímo od farmáře, návrh šatů od módního návrháře a ušití na míru. Začíná se formovat úzký kontakt mezi výrobcem a zákazníkem, bez prostředníka, obchodu, přeprodejce. Toto my nabízíme.

Lidé již touží po něčem jiném než před třiceti lety. Začíná pomalu nové uvažování... méně, ale zato kvalitních věcí, je někdy více, než množství věcí, které brzy skončí v kontejneru.

šperky s kameny_1

Téměř každá žena má doma jistě množství šperků různé kvality. Je to ve většině případů bižuterie? Kolik šperků s drahým kamenem je určeno pro výjimečnější příležitosti? Koncerty, oslavy, plesy, divadelní představení… I drobný šperk s pěkně broušeným drahým kamenem může těšit každý den. Jistě je pro každou ženu příjemné zažívat pocit z krásného šperku, kterým je zdobena, co nejčastěji. Je to pocit nevšednosti, jedinečnosti, luxusu. Tento pocit dokáže vytvořit i menší šperk... náušnice, přívěsek nebo prsten.